TTV Vriezenveen naar de top

Donderdagochtend vertrokken we met twee busjes met 13 personen richting Zwitserland. Na een rit van 9 uur kwamen we aan in Melchtal, daar gingen we vier nachten slapen in een Sommercamp.
Vrijdagochtend om 8 uur ontbijt, daarna een wandeling gemaakt. In de middag nog wat boodschappen gedaan en het centrum van Stans bekeken. Aangezien het mooi weer was, nog gezwommen in de SannerSee. ’s Avonds om 19.00 uur warm eten met de rest van de ploegen, die ook gearriveerd waren. Om half elf gingen we naar bed, want morgen moest het gebeuren.
’s Ochtends om 7 uur wegen, de ploeg woog 550 kilo en mocht 560 kilo wegen, dus voldoende. Ontbijten met z’n allen, daarna om half negen naar het wedstijdveld gereden in Stans. Om half 10 de officiële openingsceremonie met alle ploegen op het veld. Om 11 uur begonnen de wedstrijden, we zaten in een poule van 8 ploegen en de eerste 4 gingen door.
De eerste wedstrijd tegen Thurappmo uit Zwitserland. Deze werd goed en gecontroleerd gewonnen, de eerste 2 punten binnen. Tweede tegen Mosnang uit Zwitserland, de eerste trekbeurt hebben we geprobeerd een punt te halen, maar dat lukte niet, de tweede trek hebben we laten lopen. De derde wedstrijd tegen Bekveld op de NK hebben ze nog van ons gewonnen, maar hier hoog in de bergen geen kans gehad, dus weer twee punten binnen. Vierde wedstrijd tegen de Galliërs uit België. We zetten deze ploeg direct op druk en wachten dan op de fouten van hun die er kwamen, weer twee punten. We liggen op koers voor de plek bij de 4 om door te gaan in de poule. Vijfde wedstrijd tegen Appen Zell uit Zwitserland, tegen deze ploeg geen schijn van kans, dus verloren. Zesde wedstrijd tegen de Powerrangers uit België. De coach hoopt op een punt maar dat lukte niet, dus in de laatste wedstrijd tegen Eschbachtal uit Duitsland moesten er punten gehaald worden, dus de spanning liep op. In de eerste trekbeurt pakten wij direct van start de aanval, wat resulteerde in 2 meter voorsprong, toen kwam het verzet van de tegenstander. Gelukkig bleef de ploeg rustig en liet de tegenstander uitrazen, daarna herpakten wij de aanval weer en het punt was binnen. De gelijkmakende trekbeurt was een moeilijke, de tegenstander zou bij verlies uitgeschakeld zijn, dus alles uit de kast bij hun, maar bij ons was er meer over dus wij wonnen deze strijd. De doelstelling was gehaald, door in de poule, de rest zou alleen maar leuk zijn. In de volgende ronde geloot tegen Sins uit Zwitserland. We verloren deze strijd, Sins werd later de eindwinnaar van het toernooi.
De ploeg kon er goed mee leven dat ze niet verder kwamen in het toernooi. Plaats 13  werd onze plek in een veld van 31 ploegen uit heel Europa. ’s Avonds een groot feest voor iedereen, velen zullen deze avond niet vergeten.
Zondags zijn de meeste ploegen weer vertrokken. Wij bleven een dag langer om nog wat te zien van dit mooie land. Wij zijn met de kabelbaan naar een hoogte van 1900 meter gegaan, daarna een berg beklommen op 2255 meter van daaruit kon men de Alpen zien. Een prachtig gezicht was dat. ’s Avonds het weekend afgesloten met een barbecue samen met de Spoortrekkers uit Hoevelaken. Maandag weer terug naar Nederland waar we om 8 uur ’s avonds weer terug waren bij onze vereniging.
Het was een gigantisch avontuur voor de TTV. Wij hopen volgende jaar met een ploeg t/m 18 jaar naar België te gaan. TTV is nog op zoek naar jeugdleden die mee willen daarheen, dus pak het touw op en ga trainen voor iets grandioos in België. TTV traint iedere maandag van 20.00 t/m 22.00 uur aan de Harmsenweg.
Op 16 september organiseert de TTV een toernooi voor ongetrainde mensen, dus vorm een ploeg en geef je op bij TTV 0651889067